Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 14:12

15 ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Rate this item
(0 votes)

Για τις 15 Νοεμβρίου 2014 μετατίθεται η παράδοση στην κυκλοφορία της νέας λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη στη Λάρνακα. Το έργο επρόκειτονα παραδοθεί την περασμένη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, ωστόσο, λόγω κάποιων αλλαγών στην Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, δόθηκε δικαιολογημένη επιπρόσθετη παράδοση δύο εβδομάδων. 

Αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις στο πλαίσιο των οποίων,την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι τμήμα του κυκλικούκόμβου παρά το νέο ΓΣΖ, καθώς επίσης και ο νέος οδικός άξονας μπροστά από τα σχολεία της Βεργίνας, παραμένουν κλειστά για 48 ώρες από το απόγευμα της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου 2014 μέχρι σήμερα το απόγευμα, Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014. Η προσωρινή αυτή διευθέτηση είναι αναγκαία για σκοπούς τελικής ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος και η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την περιοχή Βεργίνας γίνεται με παράκαμψη γύρω από τα εκπαιδευτήρια.

Το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη (πρώην Φανερωμένης) αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση του δρόμου πρωταρχικής σημασίας από το σημείο συμβολής με τη λεωφόρο Λεμεσού (παρά το KCineplex) μέχρι τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό κόμβο παρά το στάδιο ΓΣΖ. O δρόμος θα ενώσει δύο βασικές οδικές αρτηρίες της Λάρνακας, το δρόμο Λάρνακας - Λευκωσίας με το δρόμο Λάρνακας - Λεμεσού. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την ανακατασκευή και βελτίωση της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη από το σημείο συμβολής με τη Λεωφόρο Λεμεσού (δρόμος Λάρνακας – Κοφίνου) μέχρι τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό κόμβο στην περιοχή "Πουμπάρτες", καθώς επίσης τη βελτίωση μέρους των παρόδων της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου πρόσβασης στο υφιστάμενο Γυμνάσιο/Λύκειο Βεργίνας. Οι κατασκευαστικές εργασίες περιέλαβαν χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες, κατασκευή κλειστού συστήματος αποχετεύσεως ομβρίων, σύγχρονο οδικό φωτισμό, τροποποιήσεις, εγκαταστάσεις και υπογειοποίηση κοινωφελών υπηρεσιών και κατασκευή πλακόστρωτων πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου.

Το μήκος της λεωφόρου, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί, είναι 1.5 χιλιόμετρα και έχει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο σε κάθε κατεύθυνση, με χτιστή νησίδα και επιπλέον λωρίδα για δεξιόστροφες κινήσεις.