Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 08:28

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε η δίκη για τον τετραπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

Rate this item
(0 votes)

Συνεχίζει να απασχολεί η πολύκροτη υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα με νέες καταθέσεις. 

Σήμερα συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφη, και Χρίστου Δημητρίου, άλλως Τσιάκκα, στενών φίλων του Αλέξη Μαυρομιχάλη, άλλως Αλεξούι.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου, 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι μάρτυρες έκαναν λόγο για εχθρική στάση του Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένη, απέναντι στον Αλέξη Μαυρομιχάλη κι ότι γνώριζαν πως ήθελε να κάνει κακό και στους τρεις χωρίς να ξέρουν τον λόγο ούτε πότε και πώς θα ενεργούσε. Αντεξετάζοντας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, Μιχάλης Πικής, υπέβαλε και στους δύο μάρτυρες ότι ο πελάτης του δεν είχε εχθρική στάση ούτε ήθελε να κάνει κακό σε κανένα από τους τρεις.
Κατέθεσαν επίσης δύο λειτουργοί από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, οι οποίοι ανέφεραν  ότι ο Ντέγιαν Λόι, σωματοφύλακας έφτασε στην Κύπρο ενάμιση μήνα πριν τον τετραπλό φόνο.
Ηλθε για πρώτη φορά στις 14 Απριλίου 2016, ωστόσο, δεν του επιτράπηκε η είσοδος γιατί ενώ αρχικά είπε ότι ερχόταν στην Κύπρο για τουρισμό, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατείχε εισιτήριο επιστροφής, άλλαξε ισχυρισμό και είπε ότι αφίχθη στην Κύπρο για να εργαστεί ως φρουρός ασφαλείας σε νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα.
Γι’  αυτό επέστρεψε αμέσως στο Βουκουρέστι απ‘ όπου είχε φτάσει για να επανέλθει στην Κύπρο στις 6 Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με το Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης, παρέμεινε παράνομα στην Κύπρο και εξασφαλίστηκε διάταγμα απέλασής του το οποίο όμως, ακυρώθηκε όταν συνελήφθη ως ύποπτος για τον τετραπλό φόνο.  Ο δικηγόρος του Λόι απέρριψε ότι ο πελάτης του βρισκόταν παράνομα στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ