Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 07:23

Τόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά!

Rate this item
(0 votes)

Πρέπει να κοιμούνται μόνο όταν είναι κουρασμένα ή πρέπει να τα βάζουμε εμείς σε πρόγραμμα ύπνου; Το δικό σου κοιμάται λίγο ή πολύ; Επειδή ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδάκια μας, ας μάθουμε πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται ανάλογα σε ποια ηλικία βρίσκονται!

Το ζήτημα του ύπνου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη των παιδιών και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται, εν μέσω άλλων με:

-Την αδύναμη μνήμη

-Την πρόσληψη βάρους, και

-Την έλλειψη διάθεσης. 

Πόσες ώρες όμως έχουν ανάγκη τα παιδιά να κοιμούνται; Την απάντηση την έδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου, οι οδηγίες της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση της Κλινικής Ιατρικής Ύπνου.

Για να καταλήξουν σε αυτές τις οδηγίες, ένα πάνελ από 13 επιστήμονες μελέτησε 864 έρευνες σχετικά με τον ύπνο και την υγεία των παιδιών.

Ας δούμε, λοιπόν, πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά (σ.σ. σε αυτές τις ώρες δεν υπολογίζονται οι ενδιάμεσοι ύπνοι που κάνουν τα παιδάκια ως 5 ετών):

Νεογέννητα- 12 μηνών: 12-16 ώρες

1-2 ετών: 11-14 ώρες

3-5 ετών: 10-13 ώρες

6-12 ετών: 9-12 ώρες

13-18 ετών: 8-10 ώρες

Και μην ξεχνάτε: Εάν το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου, μην κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου- ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού! 

Πηγή: faysbook.gr