Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015 06:50

5 μεγάλες αλήθειες για το ημιμόνιμο μανικιούρ

Rate this item
(0 votes)

Έχει γίνει το αγαπημένο των γυναικών και όχι άδικα, αφού είναι πιο ανθεκτικό από ένα απλό μανικιούρ.

Με διάρκεια ζωής έως 3 εβδομάδες, το ημιμόνιμο σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις ένα βερνίκι στο αγαπημένο σου χρώμα και να χαρείς τα νύχια σου περιποιημένα για πολύ περισσότερο. Παρακάτω θα μάθεις τις 5 πιο σημαντικές αλήθειες για το ημιμόνιμο μανικιούρ που πρέπει να ξέρεις.

Τα βασικά

Η κατάλληλη προετοιμασία:

Το βερνίκι που χρησιμοποιείται για την τεχνική του ημιμόνιμου μανικιούρ θα δώσει το κατάλληλο χρώμα στο νύχι σου, αλλά αυτό μόνο δεν αρκεί. Το βασικό που πρέπει να κάνεις πριν το βερνίκι είναι να περιποιηθείς σωστά τα νύχια σου. Φρόντισε να "καθαρίσει" το νύχι σου, ώστε να μην έχει παρανυχίδες και πετσάκια. Δώσε τους και το σχήμα που θέλεις με την λίμα.

Μην ξεχνάς:

Αν ζητήσεις να σου κάνουν μόνο το ημιμόνιμο βερνίκι χωρίς να έχει γίνει το μανικιούρ προηγουμένως δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα να μην κρατήσει τόσο.

Η λάμπα και τα άλλα:

Πολλά έχουμε ακούσει για τις λάμπες-στεγνωτήρες που χρησιμοποιούνται για το ημιμόνιμο μανικιούρ, αφού σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα. Το βασικό που μπορείς να ζητήσεις είναι αντί για την κρέμα χεριών να σου απλώσουν αντηλιακή κρέμα στα χέρια που προστατεύει το δέρμα της περιοχής από τις ακτινοβολίες.

Οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί λέγοντας πως μια γυναίκα που χρησιμοποιεί στεγνωτήρες νυχιών κινδυνεύει στον ίδιο βαθμό που κινδυνεύει όταν οδηγεί με το αυτοκίνητό της στο δρόμο. Γενικά όμως αν αφήσεις τα νύχια σου να στεγνώσουν φυσικά - που δεν θα πάρει πάνω από λίγα λεπτά- και αν φροντίσεις να απλώσεις την αντηλιακή σου κρέμα τότε είσαι καλυμμένη.

Δεν κρατάει για πάντα:

Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλεις να έχεις περιποιημένα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να είναι μέχρι και 3 εβδομάδες. Αν ένα απλό μανικιούρ σου κρατάει λίγες μέρες τότε με το ημιμόνιμο θα έχεις περιποιημένα νύχια για πάνω από 10 μέρες ανάλογα πάντα με το κατά πόσο τα προσέχεις και πώς τα φροντίζεις.

Θέλει προσοχή:

Το πιο απλό πράγμα που θα κάνει το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερο είναι φυσικά το να το προσέχεις. Φόρεσε τα γάντια σου όταν πλένεις τα πιάτα ή όταν κάνεις δουλειές και θα δεις πως θα παρατείνεις την διάρκεια του ημιμόνιμου μανικιούρ σου. Ακόμη μην ξεχνάς την κρέμα χεριών και το λαδάκι για τις παρανυχίδες είτε κάνεις το απλό είτε ημιμόνιμο μανικιούρ.

Σκληρυντικό:

Όταν περάσουν λίγες μέρες και πριν το βερνίκι αρχίζει να χαλάει σε κάποια σημεία όπως τις άκρες δεν έχεις παρά να "περάσεις" από επάνω μια στρώση με το σκληρυντικό σου για να δεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου να κρατάει περισσότερο. Πρόσεξε μόνο να το κάνεις σωστά για να μην σου χαλάσει το μανικιούρ και έχεις τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι θα παρατείνεις στην ουσία τον χρόνο ζωής του.

Μακραίνει τα νύχια:

Αν τα νύχια σου σπάνε ή ξεφλουδίζουν και δυσκολεύεσαι να τα μακρύνεις τότε θα δεις πως αν προτιμάς το ημιμόνιμο μανικιούρ θα καταφέρεις να μακρύνεις τα νύχια σου πιο γρήγορα. Το βερνίκι προστατεύει το νύχι από το σπάσιμο. Με τον τρόπο αυτό χωρίς να χρειάζεσαι να τοποθετήσεις τεχνητά νύχια που επιβαρύνουν την επιφάνεια του φυσικού νυχιού θα καταφέρεις να μακρύνεις με τον καιρό το νύχι σου.

 

Πηγή: womenonly.gr