Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 08:18

American Academy Larnaca - 1ο βραβείο σε Παγκύπριο Διαγωνισμό

Rate this item
(0 votes)

Το πρώτο Παγκύπριο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας στο Διαγωνισμό Junior Achievement Cyprus Company Programme  2015.

Μπορεί η προσπάθεια που κατέβαλαν να ήταν τεράστια, αλλά τα μαθήματα και οι γνώσεις που αποκόμισαν απ' αυτή τη διαδικασία είναι ανεκτίμητα! Με τη βοήθεια των καθηγητών τους πέτυχαν να κάνουν περήφανο του σχολείο τους, τους γονείς και την πόλη μας.

Στις 29 Μαΐου 2015 βρεθήκαμε στη βραδιά τιμής για τους νεαρούς της πόλης μας που πέτυχαν κάτι τόσο σπουδαίο. Πολλά χαμόγελα και αισθήματα περηφάνιας κατέκλυσαν το χώρο. Μ’ αυτό τον τρόπο η Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας συνεχάρη τους μαθητές της για την επιτυχία τους να εξασφαλίσουν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Junior Achievement Cyprus Company Programme  2015.  Οι δύο από τις τέσσερις ομάδες του σχολείου, έλαβαν μέρος στον τελικό με άλλες οχτώ ομάδες και τιμήθηκαν και οι δύο με βραβεία.

Η ομάδα  SPRINGERS κέρδισε το πρώτο βραβείο Company of the Year και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό Junior Achievement Young Enterprise, European Company of the Year Competition στο Βερολίνο τον ερχόμενο Ιούλιο. Η ομάδα WEEKFLIP κέρδισε το βραβείο της πιο υποσχόμενης επιχείρησης και παρακολούθηση σεμιναρίου στην Ακαδημία Start-Up.

Το Junior Achievement Cyprus Company Programme θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η καλύτερη μέθοδος νεανικής επιχειρηματικότητας και της προετοιμασίας γι' αυτή και έτσι υποστηρίζεται πλήρως από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές  (εργαζόμενοι με τους καθηγητές και τους μέντορές τους) έρχονται σε επαφή με την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας, περνούν από τη θεωρία στην πράξη. Φτιάχνουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν από μόνοι τους τον τρόπο λειτουργίας της. Εκλέγουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο, ορίζουν μετοχικό μερίδιο και παράγουν ένα προϊόν της επιλογής τους.  Στο τέλος του προγράμματος παρουσιάζουν μια αναφορά και ένα ισολογισμό στους μετόχους. Το πιο σημαντικό είναι ότι, έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Company of the Year, στον οποίο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σαν να είναι πραγματικά. 

Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν καινούριες ιδέες και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως την ομαδική δουλειά, την έρευνα και την αυτοπεποίθηση. 

Ένα μεγάλο “Μπράβο” αξίζουν όσοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, αλλά και η κ. Χαρούλα Κωνσταντίνου, η οποία εργάστηκε ως συντονίστρια του Προγράμματος.

 

Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Junior Achievers Company Program και Παναγιώτης Σταυρινού

Νικητήριο προϊόν απωθητικό κουνουπιών

 

Η ομάδα Weekflip που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης υποσχόμενης εταιρείας.