Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 08:01

Κυνήγι Ευτυχίας - του Δημήτρη Αλεξόπουλου

Rate this item
(3 votes)

Οι πεταλούδες είναι έξω, είναι γύρω μας, κι εσύ κρατάς το δίχτυ... Εσύ και μόνον εσύ μπορείς ν' αλλάξεις τη ζωή σου και ν' αρπάξεις την ευτυχία, φτάνει να έχεις θέληση και αυτοπεποίθηση!

Η αυτοπεποίθηση, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που δρούμε και φυσικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι περισσότερο ενεργητικοί στη ζωή τους και είναι πιο πιθανόν να επιτύχουν τους στόχους τους. Η αυτοπεποίθηση δεν γεννιέται, αλλά χτίζεται και ενδυναμώνεται μέχρι τη στιγμή που θα γίνει δεύτερη φύση μας. Χρειάζεται απλώς περισσότερο χρόνο, προσπάθεια και την απαραίτητη προσοχή.

Ένα άλλο σημείο για να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές σου, σεξουαλικές, κοινωνικές, προσωπικές, είναι η θετική αύρα και βασικό στοιχείο είναι η παρατηρητικότητα και η ηρεμία. Συνήθως, τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω διαλογισμού. Κάνε τον εαυτό σου να νιώθει χαρούμενος και μην ασχολείσαι με τους άλλους. Το να ασχολείσαι με τους διάφορους που γνωρίζεις καθημερινώς, ιδιαίτερα εάν δεν εκπέμπουν θετικότητα και πνέουν μιζέριας, θα σε κατατρώνε σαν το σαράκι.

"Δεν είμαι τόσο ελκυστική/ος, όσο θα ήθελα", "είναι λάθος να δείξω σεξουαλικό ενδιαφέρον αμέσως", "δεν έχω κάτι να πω, δεν ξέρω τι να κάνω", είναι μερικές από τις σκέψεις - εκφράσεις που θα πρέπει να διαγραφούν άμεσα από το λεξιλόγιό σας!

Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί αυτοβούλως! Μπορείς κάλλιστα να πετύχεις την ιδανική συνταγή και το πάντρεμα λογικής και συναισθήματος, όπου θα σε απελευθερώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς πιο άνετα.

Αυτή η εναλλαγή του εγκεφάλου σου, σε βοηθά αυτόματα να χαλαρώσεις τα αρνητικά συναισθήματα που σε χτυπούν αλύπητα. Ο σκοπός είναι να μην αφήσεις μια δυσάρεστη διάθεση να ελέγξει τις σκέψεις σου. Αντιθέτως, την στιγμή αυτή μπορείς να χαμογελάσεις ή ακόμα καλύτερα να πράξεις μέσα σε οποιοδήποτε πλαίσιο θετικής κοινωνικοποίησης. Αν θέλεις να είσαι πιο ετοιμόλογος είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις να μιλάς περισσότερο. Αν θέλεις να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση χρειάζεται να ξεκινήσεις σιγά-σιγά να πράττεις με αυτοπεποίθηση. Ο εγκέφαλος προγραμματίζεται με πράξεις. Φρόντισε η καθεμιά να εξυπηρετεί έναν σκοπό που σου προσφέρει συνεχώς οφέλη.

Όσον αφορά την ερωτική αυτοπεποίθηση τώρα, τα πράγματα διαφέρουν ανάμεσα στα δύο φύλα. Για τον άνδρα είναι διάφορα τα ερωτήματα που τον απασχολούν, όπως, να μην βιαστεί να κάνει την πρώτη κίνηση, ερωτήματα που τον φέρνουν σε αμηχανία και σχετίζονται με την ποιότητα του έρωτα (ή σεξ) που κάνει, τη διάρκεια, το μέγεθος, τη διαδικασία, καθώς και το τι θα αντιμετωπίσει ως "καινούρια" παρτενέρ, που συνεπάγεται νέα δεδομένα, νέοι τρόποι και καινούρια ίσως προσέγγιση και ερωτική "επεξεργασία" (προκαταρκτικά και κυρίως).

Για τις γυναίκες η αυτοπεποίθηση στον έρωτα, εστιάζει περισσότερο εγκεφαλικά και προσωπικά. Τι θα πρέπει να κάνω για να τον ευχαριστήσω; Θα είμαι αρκετά καλή; Με θέλει άγρια ή με θέλει τρυφερή; Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν ασχολούνται με το θέμα σωστά. Και το ουσιαστικότερο όλων είναι το να εξετάσουν  το τι σημαίνει δίνω στον έρωτα.  Έχουν μάθει μόνο να παίρνουν και να είναι όλα έτοιμα. Η γοητεία που πρέπει να ασκήσουν και η προσπάθεια που πρέπει να κάνουν, δεν τους αφορά καθόλου. Περιποίηση στο πρόσωπο ή τα μαλλιά ή ένα προσεγμένο μακιγιάζ και μια μίνι φούστα, δεν είναι αρκετά! Υπάρχουν χιλιάδες άλλες γυναίκες που προσφέρουν το ίδιο πράγμα.

Μάθε να παρατηρείς, πως πρέπει να αγγίζεις, να μιλάς, να χαμογελάς, να προσεγγίζεις σωστά έναν άνδρα και κυρίως να μάθεις τους κανόνες του "παιχνιδιού" αυτού, εφόσον η θηλυκότητα μαθαίνεται και καλλιεργείται!

Σκέψου θετικά, κάνε βήματα μικρά και μεγάλα... Οπλίσου με αυτοπεποίθηση και η ευτυχία θα σου χτυπήσει την πόρτα σε όλους τους τομείς...