Τρίτη, 14 Οκτώβριος 2014 11:48

ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ; - 17.10.2014

Rate this item
(0 votes)

Το έργο βασίζεται σε πραγματικές σημειώσεις ατόμου που πάσχει από «δυσφορία γένους» και που θέλει να παραμείνει ανώνυμο.

 Η Ιωάννα έζησε την περισσότερη από τη ζωή της στο δωμάτιό της, μακριά από οποιονδήποτε μπορεί να ρωτούσε το όνομα της. Όσο μεγαλώνει, ο παγιδευμένος της εαυτός, ο Πάρης (που παρουσιάζεται σαν ξεχωριστό πρόσωπο στο έργο) αρχίζει να εκφράζεται με ζωγραφιές στον τοίχο του δωματίου της. Σταδιακά ο Πάρης γίνεται αυτόνομη και απαιτητική προσωπικότητα που πολεμά για επικράτηση. Μέσα σε όλη αυτή την πάλη και την απομόνωση, το μόνο φως είναι η καλύτερη της φίλη Καίτη, με την οποία είναι ερωτευμένη. Η Καίτη καταφέρνει κάποια στιγμή να δει τον πραγματικό εαυτό της Ιωάννας – τον Πάρη. Τελικά ερωτεύονται αλλά ο έρωτάς τους είναι αδιέξοδο αφού για να υπάρχει στα αλήθεια αυτός… πρέπει να χαθεί η Ιωάννα. Αυτό όμως φαίνεται αδύνατο στα μάτια της μητέρας της Ιωάννας που αρνείται πεισματικά να δει τον Πάρη…

Το θεατρικό έργο «Ποιο σώμα;» επιλέγηκε ανάμεσα σ’ άλλα έργα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος PLAΥ που συνδιοργανώνουν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Κορίνα Κονταξάκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χιώτης
Μουσική: Αγγελική Κουάλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Κοσμά

Ερμηνεύουν:
Μαρίνα Μανδρή, Νάγια Αναστασιάδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αναγιωτός

 

Παττίχειο ∆ηµοτικό Αµφιθέατρο,17/10, Ώρα: 20:30, τηλ.: 77772717, Τιµές εισιτηρίων: € 12, € 6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, στρατιώτες, µαθητές – µε την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου)