Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014 07:19

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ - 17.11.2014

Rate this item
(0 votes)

του Σοφοκλή Βέργου, θεατρική ομάδα "ΣΟΛΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ" Μην πουλάτε, μην ξεχνάτε τους Ποιητές μας ... Οι Ποιητές μας, είσαστε 'σεις ... Εξάλλου, τι να την κάνεις την Ελευθερία άμα δεν θα 'χεις Ποιητές ...

Αργά το απόγευμα. Βρισκόμαστε στο καθιστικό της Κάτιας. Αρχικά από την Αγία Πετρούπολη, απόφοιτη μιας περίφημης Ρωσικής σχολής χορού, η Κάτια τώρα πια ζει σε μια ιστορική πόλη της Δυτικής Ευρώπης. Στέκεται μπροστά στη βιβλιοθήκη ψάχνοντας ένα βιβλίο, ενώ σε χαμηλή ένταση παίζει από το στερεοφωνικό η μελωδία του "My funny Valentine". Σε λίγο ακούγεται ένα ελαφρύ, διπλό κτύπημα στην πόρτα και εμφανίζεται ο Πάτερ Στέφανος. Η Κάτια ξαφνιασμένη από την απρόσμενη επίσκεψη του Πάτερ - στην πραγματικότητα περιμένει τη σπιτονοικοκυρά της Μαντάμ Αννέτ για μια έξοδο με τον κοινό τους φίλο Μαξ - υπόδεχεται τον Πάτερ Στέφανο με ευγένεια, παρόλες τις επανελειμμένα ενοχλητικές εμφανίσεις της Μαντάμ Αννέτ. Η επίσκεψη του Πάτερ Στέφανου σηματοδοτεί για την Κάτια μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και αποκαλύψεις.  

Με άμεσους, καθημερινούς διαλόγους, ο συγγραφέας ξετυλίγει το νήμα μιας ανθρώπινης ιστορίας. Η αρχιτεκτονική του κειμένου είναι στέρεα ρεαλιστική, εμβαθύνοντας με μια δόση χιούμορ και σασπένς στις σχέσεις των χαρακτήρων, που δεν παύουν όμως, να έχουν και τραγικές προεκτάσεις. Η πλοκή, σφιχτοδεμένη οδηγεί το θεατή σε ένα ταξίδι εξερεύνησης των ανθρώπινων αδυναμιών αλλά και της δύναμης της ψυχής να παλέψει ενάντια στο κακό και την αδικία, να δώσει διέξοδο στην αγάπη. Ένα έργο φαινομενικά χωρίς συγκρούσεις, είναι παρόλα αυτά, μια μελέτη πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις που συχνά έρχονται αντιμέτωπες με τις πραγματικότητες δύο διαφορετικών πολιτισμών. Η δομή του κειμένου λειτουργεί ως ένα κοντινό πλάνο που μεγενθύνει και τις πιο λεπτές αποχρώσεις στις λεπτομέρειες της ζωής των ηρώων. 

Σύμβουλος Επεξεργασίας Κειμένου - Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου - Καρσερά 

Σκηνικό - κοστούμια: Στέλλα Πάρπα

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Μουσική Επιμέλεια: Σοφοκλής Βέργος 

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί:      

Χριστιάνα Λάρκου: Κάτια

Θανάσης Δρακόπουλος: Πάτερ Στέφανος

Έλενα Χριστοφή: Μαντάμ Αννέτ

 

Θέατρο ΣΚΑΛΑ, 17/11/14 

Ώρα: 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 5 και 10 ευρώ.

Προκρατήσεις στο τηλ: 96883720